Til lærere

Hei,

Hyggelig at du vil prøve å gjøre glose-puggingen litt mindre kjedelig for elevene dine!

Her er litt nyttig info og tips som er spesielt rettet mot lærere:

Oppretting av Karate Squid-bruker

Når man skal registrere en bruker (med passord) i Karate Squid skjer følgende prosess:

A) Brukeren velger Ny bruker i app eller nettleser
B) Man skriver mail-adresse og ønsket passord og trykker OK

Det som da skjer er at systemet sender en såkalt "Bekreftelses-mail" til mail-adressen som ble oppgitt. Dette er for å være sikker på at brukeren er et ekte menneske med en ekte mail-adresse. Om man ikke gjør denne testen, kan databasen raskt bli fylt opp av falske, datagenererte brukere.

I denne bekreftelses-mailen er det en lenke med en kryptert kode.

C) Denne lenken klikkes på for å bekrefte brukeren.

Hvis ikke dette blir gjort, vil aldri innloggingen for denne brukeren fungere. I Karate Squid-appen vil man få et gult symbol til på høyre side i "Innstillinger"-vindue.

Det er dessverre en god andel Karate Squid-brukere som mislykkes i å opprette bruker/passord. Det kan være flere grunner til dette. Kanskje Karate Squid er dårlig/vanskelig designet? Kanskje dett er er vanskelig for yngre barn?

Sannsynligvis er det punkt C i listen over at det skjærer seg. Det er lett å skrive email-adressen feil for et barn (og for voksne også, for den saks skyld), men det kan også være at mailen havner i ett eller annet spam-filter.

Hvis en hel klasse prøver å registrere seg, kan det være lurt å prøve å følge med på om elevene får en slik konfirmasjons-mail eller ikke. Om de ikke gjør dette, må man sjekke at det er korrekt skrevet (små og store bokstaver kan ha innvirkning) og at mailen ikke har havnet i spam-filteret.

PS! Karate Squid kan fint brukes uten å opprette noen bruker, men man vil da gå glipp av en del ting som:

- Lagring av egne lister
- Deling av lister med kode
- Mulighet for å skrive sine egne lister i en nettleser ++

Skrive gloselister i nettleser istedenfor i app

Mange skriver gloselistene sine i appen, men det er mye lettere å skrive listene i en nettleser og med pc/mac. Innlogging gjøres her:

https://allthumbsdev.com/KarateSquid/login.php?lang=47

Andre fordeler med å bruke nettleser er:

- Mye bedre oversikt over listene
- Søk og filtrering av listene (egnet for lærere som har mange klasser og eldre lister)
- Mulighet for lister med sterke verb (bare for engelsk)
- Mulighet for å dele lister med elevene via QR-kode eller med kode

Del gloselisten med dine elever!

Det er sannsynligvis en læring av elevene selv skriver ned glosene i appen, men det har vist seg at det er lett å skrive feil og at man da pugger ordene feil! Derfor er Karate Squid laget slik at læreren kan skrive glosene i nettleseren og dele med elevene sine.

Den mest elegante måten å gjøre dette på er å lagre QR-koden vist i nettleseren og inkludere denne på ukeplanen, enten den er elektronisk eller på papir. Da er det litt "fancy" å scanne denne inn med mobil/nettbrett for elevene. Det er viktig at appen får de rettighetene den spør om for at dette skal virke.

Hvis man ikke får QR-scanningen til å virke, eller av andre grunner ikke vil/kan bruke QR-scanning, kan man velge å dele gloselisten med kode isteden.

Fordelen med at læreren skriver glosene en gang og at elevene laster den ned er selvsagt at man eliminerer muligheter for feil. Kanskje også det senker terskelen for ekstra late elever...

Mulighet for å vise / skjule norske ord i gloselister skrevet i nettleser

Når man lager en gloseliste i nettleseren er det et felt som heter [] Vis norske ord i app

Hvis denne ikke er huket av, vil de norske ordene i den nedlastede gloselisten ikke vises. Poenget med dette er at da må elevene selv finne ut hva de norske ordene er. Lærere har forskjellig "stil" og mange gjør et poeng av at elevene skal finne de norske ordene selv. Andre leverer "komplette" gloselister. Den denne funksjonen er dette valgfritt.

Mer kommer...

Har du tilbakemeldinger eller forslag, nøl ikke med å ta kontakt:

allthumbsdev@gmail.com